Torna a explora
Simposi virtual "El desenvolupament de públics culturals a partir de la COVID-19"
El desenvolupament de públics és un dels reptes més importants del sector cultural que, tradicionalment, s’ha centrat de manera predominant en el desenvolupament d’estratègies d’oferta. Des de fa alguns anys, el sector assaja maneres de consolidar els públics habituals i d’incorporar nous públics convençut que és la principal garantia de sostenibilitat, de reducció de desigualtats socials i de legitimació social. En el Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) sobre les Indústries Culturals i Creatives de Girona i el seu entorn territorial que promou l’Ajuntament de Girona aquesta ha estat una de les línies d’acció més importants. Per aquest motiu convida els operadors culturals a reflexionar conjuntament sobre la qüestió en unes circumstàncies que accentuen encara més la seva importància estratègica. Des del mes de març, a causa de l’impacte de la pandèmia de la COVID-19, el sector cultural està immers en definir i implementar mesures de rescat que mantinguin en el curt termini la seva capacitat operativa i la demanda assolida. Si aquestes mesures són efectives, és probable que, un cop s’eliminin les restriccions a les activitats presencials, tornaran a celebrar-se moltes pràctiques culturals que hi havia fins ara, però també sembla raonable pensar que la pandèmia haurà produït o accelerat alguns canvis de caràcter estructural en el nostre sistema cultural. El simposi vol ajudar els operadors culturals a preveure el nou context per facilitar que s’hi adaptin de forma exitosa i puguin desenvolupar estratègies de desenvolupament de públics que col·laborin a la legitimació social i a la reducció de les desigualtats d’accés i contribució a la cultura.

Vídeos

Una iniciativa del PECT Indústries Culturals i Creatives de Girona i el seu entorn territorial. Projecte cofinançat en un 50% pel Fons Europeu de 
Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 i en un 25% per la Diputació de Girona.

Utilitzem galetes per optimitzar el nostre lloc web i el nostre servei. Política de galetes