Torna a vídeos
Poesia cantada de Víctor Català, amb Ismael Dueñas i Abril Sanglas
Del poema a la cançó
Lectura, ciència i humanitats
Escola Municipal d'Humanitats EMHU
Del poema a la cançó
Lo cant dels mesos', tot i que és l'obra més recent recuperada de Víctor Català, en realitat va ser la seva primera obra poètica i la primera en què Caterina Albert (L'Escala 1869 - 1966) va utilitzar el pseudònim de Víctor Català. Ismael Dueñas, pianista, compositor i cantautor, al seu vuitè disc, musica i converteix en cançó cada un d'aquests cants de Víctor Català, amb la col·laboració de l'emergent cantant Abril Sanglas. En parlarem amb els cantautors Ismael Dueñas i Abril Sanglas, i amb Mita Casacuberta, doctora en Filologia catalana i especialista en literatura catalana dels segles XIX i XX. Un cicle sobre poesia i música, sobre com els músics d’avui interpreten la poesia contemporània. Descobrirem els universos literaris de diferents poetes emblemàtics com són Montserrat Abelló, Víctor Català i Anna Gual. Però també aprofundirem en el camí que fa el cantautor o cantautora per acostar-s’hi. Un diàleg que permetrà parlar de poesia, de música i de procés creatiu. Ho organitzen: Càtedra de Poesia Contemporània Joan Vinyoli i Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada - Carles Fages de Climent de la Universitat de Girona, i Escola Municipal d’Humanitats de l'Ajuntament de Girona.

Una iniciativa del PECT Indústries Culturals i Creatives de Girona i el seu entorn territorial. Projecte cofinançat en un 50% pel Fons Europeu de 
Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 i en un 25% per la Diputació de Girona.

Utilitzem galetes per optimitzar el nostre lloc web i el nostre servei. Política de galetes