Torna a vídeos
Entrevista a Arnau Horta, Cabosanroque, Andrés Hispano i Fèlix Pérez-Hita “Petromasculinitats”
Arts visuals
Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona
Bòlit, Centre d'Art Contemporani de Girona
Petromasculinitats Cabosanroque, Andrés Hispano, Fèlix Pérez-Hita i Cara Daggett Comissariat: Arnau Horta Del 22 d'octubre de 2021 al 9 de gener de 2022 Bòlit_StNicolau “Petromasculinitats” pren el títol del concepte que la professora de ciències polítiques Cara Daggett proposa i desenvolupa al seu article “Petro-masculinity: Fossil Fuels and Authoritarian Desire”. Tal com posa de manifest el diagrama que Daggett ha creat especialment per a aquesta exposició, el conjunt de qüestions que giren al voltant d’aquest concepte és molt ampli i s’estén a través d’un complex entramat de connexions i correspondències. El petroli no només representa la base de l’anomenat “capitalisme fòssil”, sinó que també ha contribuït històricament a crear una sèrie d’identitats i imaginaris masculins que molt sovint es tradueixen en manifestacions i pràctiques de caràcter autoritari. Des del moment de l’extracció del subsol terrestre fins a la combustió, passant per la distribució i comercialització, el petroli està directament relacionat amb diverses formes de violència. Més enllà dels imaginaris testosterònics de determinades subcultures de l’automobilisme i el motor, la petjada de la petromasculinitat s’identifica en l’àmbit de la geopolítica, l’economia, la indústria, el treball, la cultura, el clima o el gènere. Aquesta exposició vol posar paraules, imatges i sons a la noció de petromasculinitat i presentar-la com una mirada crítica que resulta molt útil i oportuna en el context de l’actual crisi ecosocial.

Una iniciativa del PECT Indústries Culturals i Creatives de Girona i el seu entorn territorial. Projecte cofinançat en un 50% pel Fons Europeu de 
Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 i en un 25% per la Diputació de Girona.

Utilitzem galetes per optimitzar el nostre lloc web i el nostre servei. Política de galetes