Torna a vídeos
[Diàlegs] Pintura, música i patrimoni: Nit i somni. Entrevista a Enric Ansesa
Arts visuals
Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona
L'obra d'Enric Ansesa, rotunda, sensible i d'una profunda harmonia estètica, manté la constant del color negre. El negre, que va més enllà de la llum, que es transforma en energia i al mateix temps en espai. De composicions constructivistes, s'hi configuren dialèctiques sígniques i gestuals, sovint d'un marcat sentit minimalista. Aquestes tretze pintures, totes interelacionades en l'evolució del concepte de l'espai fet pintura, potser com "Nacht und Traüme" de Schubert o com el yin i el yang de Tao, l'inventari dels morts i la lluita punxant dels que volen viure més enllà. Punts, camps, presència, són diverses denominacions o referències per edificar aquest contínuum a partir del punt-centre que, en multiplicar-se, busca l'infinit en l'ocupació de l'espai, a mode d'encefalograma del pensament actual, en què la reflexió de les seqüències no és res més que l'avui, que és el futur d'ahir. Amb una profunda consciència cultural i social, Enric Ansesa (Girona, 1945) és un artista compromès amb la realitat del seu entorn sociopolític i cultural. La seva obra s'ha exposat a la Fundació Vila Casas, la Galeria René Metras, la Galeria Barcelona, la Galeria Greca i la Galeria Imaginart, a la Fundació Espais, la Galeria Presenta, la Galeria Horizon, Tecla Sala, la Galeria Tobermory, Espai Blanquerna, la Galeria MR, la Galeria Clive Foster, la Galeria Adam's Art, la John Hansard Gallery, la Corner House, la Galeria Art Sud, la Galeria Dalia Tawil, la Universitat de Princeton i el Rosa Parks Museum, la Galeria Grand Eterna, el Museu Jean Lurçat o el Centre d'Art Daniel Suárez, entre d'altres i en diverses fires d'art internacionals: Bolonya, Arco (Madrid), FIAC (París), Bogotà, Teheran, Caracas, Índia, etc. i forma part del fons d'art de diverses col·leccions.

Una iniciativa del PECT Indústries Culturals i Creatives de Girona i el seu entorn territorial. Projecte cofinançat en un 50% pel Fons Europeu de 
Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 i en un 25% per la Diputació de Girona.

Utilitzem galetes per optimitzar el nostre lloc web i el nostre servei. Política de galetes