Torna a vídeos
Entrevista a Rosa Tharrats
Arts visuals
Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona
Bòlit, Centre d'Art Contemporani de Girona
Diàlegs: pintura, música i patrimoni Llum del món Rosa Tharrats i Regina Giménez Comissariat: Carme Sais Del 23 de juliol al 26 de setembre de 2021 Inauguració: divendres 23 de juliol a les 19h Exposició en el marc del festival Schubertíada de Vilabertran 2021 Canònica de Santa Maria de Vilabertran Rosa Tharrats: Speculum caducis Rosa Tharrats (Barcelona, 1983) investiga "les sincronicitats i els patrons de la natura de forma intuïtiva a través de tot tipus de materials, especialment el teixit amb l'objectiu de crear narracions sensorials interdisciplinàries que abasten des de la moda fins a les arts visuals. Tharrats parteix d'una concepció molt particular de la matèria, que entén com una "entitat dotada d'ànima o vibració". Parteix de la premissa que, tant els objectes naturals com els artificials contenen una subjectivitat inexplorada amb la qual podem establir una relació orgànica. D'aquesta recerca tan particular en sorgeix una obra que es mou entre el regne mineral, el vegetal i els processos industrials, buscant l'equilibri matèric mitjançant els processos de de transformació i simbiosi. Ha exposat de forma individual en espais com la Galeria Cadaqués, amb Kinky Reiki (2015) o el Bombon projects de Barcelona, amb Les anemones (2020), així com de forma col·lectiva en esdeveniments com l'Apulia Land Art Festival d'Itàlia (2017) o Arco Madrid (2019). També ha realitzat vestuari per performances i films d'altres artistes, com Jordi Colomer, Donna Huanca o el cineasta Albert Serra. Aquesta tasca li ha estat reconeguda amb guardons com el premi Barcelona 080 per dissenyadors emergents (2007) o el Gaudí en la categoria de millor vestuari (2014 i 2020). La instal·lació site specific Speculum caducis es basa en un text del filòsof del s. XII Alain de Lille per fer una reflexió sobre els elements que s'ordenen i conformen la mare natura, a través de la creació in situ d'una instal·lació lluminosa que ens recorda els vitralls medievals. Speculum caducis Instal·lació expressament creada per la nau de la Canònica de Vilabertran. L'artista preveu jugar amb la llum que entra per les finestres per il·luminar una reflexió sobre els elements que s'ordenen i conformen la mare natura. El fonament conceptual de l'obra s'inspira en un text del filòsof del s. XII, contemporani de la construcció de la canònica de Santa Maria de Vilabertran, Alain de Lille (França, 1128-1202).

Una iniciativa del PECT Indústries Culturals i Creatives de Girona i el seu entorn territorial. Projecte cofinançat en un 50% pel Fons Europeu de 
Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 i en un 25% per la Diputació de Girona.

Utilitzem galetes per optimitzar el nostre lloc web i el nostre servei. Política de galetes